Station Anneessens beter toegankelijk dankzij nieuwe lift

Publication date
02.12.2022

Op 23 november 2022 is een nieuwe lift in gebruik genomen in het station Anneessens. De nieuwe lift verbindt het straatniveau met de zuidelijke inkomhal van het station. Zo is het station, geopend in 1976, voortaan beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, met een kinderwagen, of reiskoffers.

 

De nieuwe lift is te vinden op het voetpad van de Lemonnierlaan, ter hoogte van het Anneessensplein en de Doornikstraat. Station Anneessens was eerder al uitgerust met een lift die het niveau van de perrons verond met de inkomhal. 

 

Het station wordt bediend door de tramlijnen 3 (Esplanade-Churchill) en 4 (Noordstation-Stalle). De komende jaren wordt het station omgebouwd voor de komst van metrolijn 3. Ik het kader van die werken, zal ook het bestaande kunstwerk, een fotocollage van mensen uit de buurt, worden aangepast en uitgebreid

 

Het Brussels Gewest en de MIVB hebben de ambitie om alle (pre-)metrostations uit te rusten met liften. Met de nieuwe lift aan Anneessens, en de opening van vier liften in station Hallepoort eerder dit jaar, zijn ondertussen zeven stations van de toekomstige Metro 3 al beter toegankelijk gemaakt.

 

In de stations Albert, Horta en Noordstation zijn de werkzaamheden nog aan de gang. De nieuwe stations van Metro 3, zoals Toots Thielemans, Colignon of Bordet, zullen vanaf hun opening toegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.