Liften maken station Hallepoort toegankelijker

Publication date
07.03.2022

Dankzij vier nieuwe liften is het metrostation Hallepoort voortaan volledig toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. De vier liften bedienen de vier perrons van station Hallepoort. Twee liften bieden bovendien een rechtstreekse toegang vanaf de straat.

 

Text

Station Hallepoort wordt bediend door metrolijnen 2 en 6. Daarnaast stoppen ook de tramlijnen 3, 4 en 51 in het station. De huidige tramperrons worden over enkele jaren verhoogd om de nieuwe metrolijn 3 te ontvangen. Klik hier om meer te weten over de aanpassingen van het premetrostation Hallepoort. In afwachting werden tijdelijke hellingen geplaatst om het hoogteverschil op de perrons te overbruggen.

 

De liften op straatniveau liggen vlakbij de bushaltes Hallpoort, waardoor de overstap tussen de ondergrondse lijnen en de bus makkelijker wordt. De haltes worden niet alleen bediend door de MIVB-lijnen 48 en 52, maar ook door bussen van De Lijn en TEC.

Media
Afbeelding
Lift halte Hallepoort 3

Het Brussels Gewest en de MIVB hebben de ambitie om alle metrostations uit te rusten met liften. Dat is nu al het geval voor 51 van de 69 stations. In heel wat andere stations zijn de werken in voorbereiding of aan de gang. Op de lijn van Metro 3 is dat het geval voor de stations Anneessens (bouw van één lift aan de gang), Horta (drie liften) en Albert (vijf liften).

De nieuwe stations van Metro 3, zoals Toots Thielemans, Colignon of Bordet, zullen vanaf hun opening toegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit. 

Media
Afbeelding
Lift halte Hallepoort 2