Liedtsplein: de laatste rechte lijn voor de bouw van het technisch lokaal

Publication date
29.10.2021

In oktober 2020 is men van start gegaan met de bouw van een technisch lokaal op het Liedtsplein. Op het schema hieronder zie je de technische tekening van het lokaal dat bestemd is voor het onderbrengen van de ondergrondse netwerken van de MIVB en Sibelga.

Media
Afbeelding
Liedts schema

In het artikel van juni 2021 kon je het verloop van de grote werken mee volgen met o.a. het wapenen en betonneren van wanden en het plaatsen van de vloer-, tussen- en dakplaat van het MIVB-lokaal. 

Ondertussen vorderen de werken van de aannemer goed en zien we vandaag al een mooi resultaat met een duidelijke onderverdeling van het nieuwe technische lokaal.
 

Media
Afbeelding
Liedts 3
Media
Afbeelding
Liedts3
Text

MIVB-LOKAAL


Op deze foto krijg je een zicht vanuit het technisch lokaal van de MIVB dat bijna klaar is voor de plaatsing van de installaties.


Het lokaal heeft de vorm van een zeshoek en heeft een oppervlakte van 175,9 m². Voor het MIVB-gedeelte is men nu bezig met de uitvoering van de waterdichtheid en daarna volgt nog de afwerking door middel van grondaanvulling om hier later beplanting te kunnen voorzien.

Media
Afbeelding
Liedst4
Text

SIBELGA-LOKAAL


Voor het SIBELGA-lokaal dienen alle wapenings- en betonneringswerken nog te gebeuren (plaatsen voorzetwanden, vloerplaat, muren en dakplaat). Het Sibelga lokaal is een rechthoek en heeft een oppervlakte van 31,3 m².
 

DE EINDFASE 


Eens de burgerlijke bouw van het technisch lokaal volledig afgewerkt is, rest er nog de bovenaanleg van het plein: het gebied ten noorden van het Liedtsplein, tussen de Paleizenstraat en de Gallaitstraat, zal na de werken in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden. In deze eindfase zullen ook de werfomheiningen worden weggenomen en zal de verkeerscirculatie terug naar de oorspronkelijke situatie gebracht worden. 

Daarna zullen MIVB en SIBELGA starten met het plaatsen van de installaties in de technische lokalen om dan in een laatste fase beide lokalen aan te sluiten op het net.