De bouw van het technisch lokaal op het Liedtsplein gaat vooruit

Publication date
16.07.2021

In het laatste artikel (verschenen mei 2021), over de vooruitgang van de werken voor de bouw van het technisch lokaal, toonden we u hoe men werkte aan de wapening van de bodemplaat. Hierop werd beton gestort om de fundering van de technische ruimte vorm te geven. Deze werken zijn reeds uitgevoerd.

Media
Afbeelding
Liedts

Zoals je kan zien op de foto’s wordt ondertussen volop gewerkt aan de wapening en het betonneren van alle wanden van het toekomstige onderstation.

Media
Afbeelding
Liedts bouwput

Alvorens het beton kan gestort worden, wordt er eerst een waterdichte bekisting gemaakt. Deze houdt het beton op zijn plaats en in de juiste vorm zodat het ondertussen kan drogen en verharden. Om achteraf de bekisting te kunnen verwijderen zonder het beton te beschadigen, moet men ongeveer 7 dagen wachten opdat het beton de gewenste hardheid en weerstand heeft.

Media
Afbeelding
Liedts bouwput

Na het bouwverlof, begin augustus, zal verder gewerkt worden aan de wapening, bekisting en betonnering van de muren en het gieten van de tussenplaat en dakplaat, eerst voor het grootste MIVB-gedeelte van de ruimte en vervolgens voor het Sibelga-gedeelte.