Tram 51 rijdt opnieuw tot het station Albert en wordt tram 18

Publication date
24.08.2023

De verbouwing van station Albert tot multimodaal knooppunt bereikte deze zomer een belangrijke mijlpaal met de afwerking van een eerste nieuwe eindhalte voor trams op verdieping -1. Dankzij dit nieuwe eindpunt kan tram 51 (komende uit Ukkel en van de Alsembergsesteenweg) terugkeren naar het station Albert, dat zijn definitief eindpunt wordt.

 

De nieuwe eindhalte werd ingericht in de voormalige lokettenzaal. Ze wordt in gebruik genomen op maandag 28 augustus. Vanaf die dag rijden dus opnieuw trams tussen Hoogte 100 en Albert, via de halte Jupiter. De zuidelijke tak van tram 51 krijgt voor de gelengheid een nieuw lijnnumer: 18.

 

Text

Voor de reizigers van lijn 18 is er aan Albert aansluiting met trams 3 en 4 (op verdieping -2), en bus 48 en 54 naar het stadscentrum. 

 

Tramlijn 18 verbindt het station Albert met het eindpunt Van Haelen. Tussen deze beide eindpunten bedient ze het Hoogte Honderdplein, de Alsembergsesteenweg, het station Ukkel-Kalevoet en het crematorium van Ukkel.

 

De frequenties van de voormalige lijn 51 blijven behouden. Het gedeelte van lijn 51 tussen Stadion en Zuidstation blijft onveranderd. 

 

Meer informatie over Tram 18 vind je op de website van de MIVB. Uitleg over de transformatie van de station Albert vind je hier

Media
Afbeelding
Albert terminus tram 18