Verplaatsing van de werfzone aan Albert

Publication date
05.09.2023

Sinds 28 augustus is met de komst van tram 18 en de ingebruikname van de nieuwe eindhalte een nieuwe fase aangebroken in de renovatie van het station Albert. De werfzone is verplaatst van de Jupiterlaan en het Albertplein naar de Besmelaan en later de Albertlaan. De toegang via het Albertplein is heropend en een eerste lift is in gebruik genomen. 

Text

De werfzones in het station en bovengronds worden verplaatst. Om de werkzaamheden vlot te laten verlopen en om veiligheidsredenen is de toegang tot het station vanaf het kruispunt van de Besmelaan met de Alsembergsesteenweg gesloten (nummer 3 op het plannetje en zie ook de foto hierboven) gesloten. Dit zal onder meer de installatie van een lift mogelijk maken. De twee andere toegangen (nummers 1 en 2 op het plannetje) blijven open.

 

Binnen in het station worden nieuwe scheidingswanden geplaatst om de ontmanteling van de uitrusting, de installatie van een nieuwe lift, de aanleg van tramperrons en het leggen van kabels onder de perrons mogelijk te maken.

 

Raadpleeg hier de flyer die in de wijk werd bedeeld. 

Media
Afbeelding
Albert plan werfzones september 2023