Bouw van een verbinding onder de Lemonnierlaan

Publication date
19.01.2022

Vanaf 20 januari 2022 bouwen we een stuk verbindingstunnel in de werfzone op de Lemonnierlaan. Deze werken zullen de verbinding mogelijk maken tussen de nieuwe infrastructuur van het station Toots Thielemans en de bestaande premetro.

Media
Afbeelding
Pieux Scéants
Text

Langs de huisnummers 120-136 in de Lemonnierlaan bouwen we een ondergrondse muur met secanspalen, een methode waarbij kolommen van gewapend beton (palen) naast elkaar in de grond worden geplaatst. Met behulp van een holle buis die in de grond wordt geschroefd, wordt de aarde tot de vereiste boordiepte uitgegraven. Vervolgens wordt een kooi van stalen wapening in de kolom geplaatst en kan het beton worden gestort.

Voor de bouw van de palen zal het metselwerk van het oude riool gedeeltelijk worden afgebroken door de boorwerkzaamheden. Deze oude riolering was reeds afgesloten en omgelegd tijdens werkzaamheden die in het najaar van 2021 door VIVAQUA werden uitgevoerd.

Media
Afbeelding
Echafaudage/Stelling
Text

Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden, die lawaai en trillingen kunnen veroorzaken, tot begin juni 2022 zullen duren. Tijdens deze werkzaamheden zal een stelling worden geplaatst tussen de nummers 118 en 130 in de Lemonnierlaan. Een dekzeil van 4 meter hoog en 55 meter lang zal bovenop deze steiger worden geplaatst om voorbijgangers en gevels te beschermen tegen eventuele modderspatten die worden veroorzaakt door het boren of storten van beton.