Tijdelijk terras op het dak van station Toots

Publication date
17.07.2023

In één van de werfzones op de Stalingradlaan is een tijdelijke ontmoetingszone ingericht. Buurtbewoners en voorbijgangeres kunnen er even uitblazen, bijkletsen of een hapje en een drankje nuttigen.

Hoewel de werkzaamheden aan het nieuwe station Toots Thielemans doorgaan, ligt het werkritme op de metrowerf toch een stuk lager tijdens de zomerperiode. De MIVB en haar partners hebben daarom de kans gegrepen om een tijdelijke ontmoetingszone in te richten in één van de werfzones op de Stalingradlaan. Het tijdelijk terras is aangelegd bovenop een stukje van de recent voltooide dakplaat van het nieuwe station

Text

In de ontmoetingszone wachten tafels en stoelen, vervaardigd van gerycleerd hout, op buurtbewoners en passanten die even willen uitblazen, bijkletsen of iets eten of drinken. In de buurt zijn talloze cafés, restaurants, bakkers en kruideniers te vinden waar je iets om te knabbelen of drinken kan meenemen. 

 

De aankleding met vloerverf, sfeervolle lampen, bamboeschutting en groen is bedacht om de ontmoetingszone zoveel mogelijk te isoleren van de werf. Dit initiatief kadert in de zogenaamde Overeenkomst Toots Thielemans (ook bekend als het Pact) en heeft de bedoeling om ontmoeting in de wijk te stimuleren en het economische leven in de buurt te ondersteunen. 

 

Naast de nieuwe ontmoetingszone, werd de werfafsluiting ter hoogte van de handelszaken tussen de Arbeidsdoorgang en de Rogier van der Weydenstraat verplaatst om meer ruimte te maken voor terrassen deze zomer. Alles samen is om en bij de 300 vierkante meter van de werf tijdelijk teruggegeven aan de wijk. 

Media
Afbeelding
Zone de rencontre Stalingrad en soirée

De inrichtingen vallen deels samen met de Zuidfoor die traditioneel honderdduizenden mensen naar de wijk lokt en blijven tot het einde van de maand september.