Oli-B

Stem voor het werk van Oli-B dat de Stalingradlaan zal verfraaien

15.05.2020

Terwijl de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe metrostation Toots Thielemans aan de gang zijn, hebben de MIVB en haar partners besloten om de Stalingradlaan in de loop van de zomer te verfraaien. De Brusselse kunstenaar Oli-B zal een uitzonderlijk en tijdelijk kunstwerk realiseren op de centrale berm. Stem alvast op uw favoriete ontwerp.

In het kader van het Pact van Toots Thielemans willen de MIVB en haar partners het commerciële leven van de wijk zoveel mogelijk ondersteunen en de wijk verfraaien tijdens de werkzaamheden aan de toekomstige Metro 3. De kunstenaar Oli-B heeft daarom de opdracht gekregen om een groot, uniek en tijdelijk kunstwerk te maken op de centrale berm van de Stalingradlaan. Het wordt een kleurrijk fresco van 360 m², tussen de Fonteinstraat en de Frédéric Bassestraat. 

Stem op uw favoriete werk

Neem deel aan dit kunstproject door het werk te kiezen dat op de vloer van de centrale berm wordt getekend. Oli-B maakte drie schetsen met drie verschillende sferen. Welke geniet jouw voorkeur? Update: de stemming is ondertussen afgelopen. Lees meer over het resultaat

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal Oli-B de week nadien met het werk beginnen. Het zal te zien zijn tot aan het begin van een volgende fase van de werf, waarschijnlijk in augustus. Uiteraard zal het kunstwerk worden gerealiseerd met inachtneming van de maatregelen voor sociale distantie.

Win een reproductie van het werk

Vanaf eind juni wordt in samenwerking met de plaatselijke winkeliers een wedstrijd georganiseerd. Daarmee maak je kans om naar huis te gaan met een van de drie gesigneerde en genummerde reproducties van het werk. Een unieke kans om een Oli-B in huis te halen. Je krijgt ook de mogelijkheid om te vertrekken met ansichtkaarten van het werk, waardoor je kan deelnemen aan de wedstrijd. Meer informatie hierover binnenkort. 

Wie is Oli-B?

Oli-B is een kunstenaar die in Brussel woont en werkt. Zijn werk maakt gebruik van verschillende gereedschappen en materialen: acryl, spuitverf, digitale en zeefdruktechnieken voor de meest uiteenlopende oppervlakken, zoals doek, papier, hout, muren en zelfs 3D-volumes.

Oli-B nodigt je uit in zijn kleurrijke, positieve en levendige universum, waar vormen, karakters en elementen die uit zijn verbeelding ontstaan intuïtief en spontaan in elkaar overgaan. Een denkbeeldige en orignale ruimte, waar beweging en ritme zeer belangrijk zijn. Hij laat de kleuren dansen en opent de deuren naar een wereld waar de betekenis op een andere manier wordt gecreëerd, afhankelijk van ieders lezing en interpretatie. Meer info op zijn website.