Ontdek het winnende ontwerp van Oli-B voor de Stalingradlaan

Publication date
29.05.2020

Wijkbewoners en handelaars konden stemmen voor een tijdelijk kunstwerk op de middenberm van de Stalingradlaan. Ontwerp C haalde het duidelijk met 60 procent van de stemmen.

In het kader van het Pact Toots Thielemans willen de MIVB en haar partners het commerciële leven van de wijk zoveel mogelijk ondersteunen en de wijk verfraaien tijdens de werkzaamheden voor de toekomstige Metro 3.

De Brusselse kunstenaar Oli-B heeft daarom de opdracht gekregen om een groot, uniek en tijdelijk kunstwerk te maken op de centrale berm van de Stalingradlaan. Het gaat om een kleurrijk fresco van meer dan 360 m², tussen de Fonteinstraat en de Frédéric Bassestraat.

Media
Afbeelding
Winning design

Via deze website en onze WhatsApp-verzendlijst kregen de mensen in de buurt de kans om te kiezen uit drie ontwerpen. Voorstel C haalde het met ongeveer 60 procent van de stemmen. Oli-B liet er geen gras over groeien en is meteen aan de slag gegaan, profiterend van het zonnige weer.

Blijf zeker onze kanalen volgen voor het vervolg. Zo zal er met de plaatselijke handelaars ook een wedstrijd worden georganiseerd. Klanten van de deelnemen zaken krijgen een postkaart van het werk. Daarmee kunnen ze deelnemen aan een wedstrijd die toelaat om een van de drie gesigneerde en genummerde reproducties van het werk in huis te halen.

Media
Afbeelding
Portret Oli-B

Wie is Oli-B?

Oli-B is een kunstenaar die in Brussel woont en werkt. Zijn werk maakt gebruik van verschillende gereedschappen en materialen: acryl, spuitverf, digitale en zeefdruktechnieken voor de meest uiteenlopende oppervlakken, zoals doek, papier, hout, muren en zelfs 3D-volumes.

Oli-B nodigt je uit in zijn kleurrijke, positieve en levendige universum, waar vormen, karakters en elementen die uit zijn verbeelding ontstaan intuïtief en spontaan in elkaar overgaan. Een denkbeeldige en originele ruimte, waar beweging en ritme zeer belangrijk zijn. Hij laat de kleuren dansen en opent de deuren naar een wereld waar de betekenis op een andere manier wordt gecreëerd, afhankelijk van ieders lezing en interpretatie. Meer info op zijn website.

Media