Inspiratie voor bedrijven in een tijd vol uitdagingen

Publication date
10.11.2022

Door de vele financiële zorgen door de energiecrisis lijken duurzaamheid en circulariteit verre van prioriteit voor ondernemers. En toch: duurzaam ondernemen kan ook oplossingen aanbregen. Dat is het idee achter een ochtendlijke ontmoeting voor ondernemers en zelfstandigen, georganiseerd door hub.brussels, het lokale economieloket Centrum Dansaert, Ondernemen Brussel en bedrijvencentrum Les Ateliers des Tanneurs, met de steun van het Pact Toots Thielemans

 

  • Waar ? Huidevettersstraat 60A, 1000 Brussel.
  • Wanneer ? Op 18/11/22 van 8u30 tot 12u.

 

Concreet zullen drie projecten worden uitgelicht. Wat doen die andere ondernemers in mijn buurt? Hebben zij dezelfde struggles als ik? Kan ik geld besparen door duurzaam te ondernemen? Zijn er oplossingen die ik gemakkelijk kan implementeren? Dit zijn maar enkele vragen die de drie sprekers zullen beantwoorden. 

 

  • Nour Eddine Layachi, voorzitter van handelaarsvereniging Stalem, die in zijn wijk een systeem heeft opgezet om afval te verzamelen en te hergebruiken.
  • Yannick Shandené, initiatiefnemer van het duurzame project Fermenthings
  • Pedro Corea, doctor in de toegepaste wetenschappen, kunstenaar, fotograaf én leraar. Hij zal komen vertellen hoe hij steeds de moeilijkheden tijdens zijn verschillende avonturen als ondernemers wist te overwinnen.

 

Verschillende regionale hulp- en ondersteuningsorganisaties zullen aanwezig zijn om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden. Kom je projecten challengen tijdens onze interactieve workshops en deel je eigen ervaringen.

 

Dit evenement maakt deel uit van de Shifting Economy Week, die tot doel heeft alle initiatieven inzake economische transitie in het Brussels Gewest te centraliseren.

 

De plaatsen zijn beperkt en inschrijving is verplicht (om verspilling te voorkomen). Voor meer info en inschrijven (tot 16/11) kan je terecht op de website van hub.brussels.