Verplaatsing van de rijweg in de Stalingradlaan

Publication date
09.03.2022

Op 18 maart 2022 gaat de bouw van metrostation Toots Thielemans een nieuwe fase in. We starten met de bouw van de diepwanden en de dakplaat aan de kant van de even huisnummers in de Stalingradlaan. In een deel van de laan verhuist de rijweg daarom naar de kant van de oneven huisnummers.

Media
Afbeelding
TT Stalingrad Plan 03 2022

Aan de kant van de even huisnummers 64 tot 130 wordt de werfzone uitgebreid om de diepwanden te kunnen bouwen. Er is in deze fase geen rijbaan meer en de zone is enkel toegankelijk voor voetgangers. Er blijft ruimte voor terrassen en kramen. Leveringen kunnen gebeuren via de zijstraten.

Aan de kant van de oneven huisnummers 61 tot 117 komt opnieuw een rijweg, in één richting toegankelijk voor auto’s en fietsers. Daarnaast is er ook plaats voor terrassen, een leverzone en parkeerplaatsen.

De rijbaan loopt ter hoogte van huisnummer 71 diagonaal over de Stalingradlaan, waar ze vanaf huisnummer 72 aansluit op de bestaande weg aan de kant van de even huisnummers. Met de nieuwe diagonale weg en bijhorend voetpad zijn beide kanten van de Stalingradlaan opnieuw verbonden ter hoogte van het Zuidpaleis.

De duur van deze fase wordt geschat op anderhalf jaar. Daarna zal de dragende structuur (muren en dakplaat) van het station klaar zijn. Op dat moment verplaatsen de werkzaamheden zich grotendeels ondergronds en kunnen de werfzones kleiner worden.

Raadpleeg hier het buurtbewonersbericht.