Bouw van de diepwanden in de Jamarlaan

Publication date
02.12.2021

Beetje bij beetje krijgt de structuur van het nieuwe metrostation Toots Thielemans en de bijhorende verbindingstunnels vorm. Na de bouw van de diepwanden (tunnelmuren) in de werfzone aan de Kleine Ring, en vervolgens onder de Stalingradlaan, zal de gespecialiseerde graafmachine zich verplaatsen naar werfzone op de Jamarlaan. 


De werkzaamheden aan de diepwanden beginnen in de week van 6 december 2021. Om de wegmarkeringen aan te passen in afwachting van deze werkzaamheden, wordt de toegang tot de Jamarlaan tijdelijk afgesloten in de nacht van vrijdag 3 december op zaterdag 4 december 2021. Vervolgens wordt de zijrijweg langs de kant van de oneven huisnummers aangepast vanaf 11 januari 2022.


De bouw van de diepwanden is een essentiële stap in de aanleg van de verbinding tussen het Zuidstation en het nieuwe metrostation Toots Thielemans. Deze wanden van gewapend beton maken deel uit van de dragende structuur van deze nieuwe ondergrondse infrastructuur. Meer informatie over de bouwtechnieken is te vinden in dit artikel.

Media
Afbeelding
Parois Moulées