Mobility Hub

Deelsteps en -fietsen versterken Albert als mobiliteitshub

30.09.2021

De MIVB startte een samenwerking met aanbieders van deelsteps en deelfietsen om extra verplaatsingsopties aan te bieden aan station Albert. Tegelijk loopt ook een campagne om multimodale verplaatsingen te promoten. Bedoeling is het station en omgeving te laten uitgroeien tot een heuse mobiliteitshub.

Het Albertstation was al een belangrijk knooppunt voor het Brussels openbaar vervoer met 3 tramlijnen (3, 4, 51), 4 buslijnen (37, 48, 54, 70) en een Noctislijn (N11). Over enkele jaren wordt het station de zuidelijke eindhalte van Metro 3.

Naar aanleiding van de week van de mobiliteit, sloeg de MIVB de handen in elkaar met Dott en BillyBike, aanbieders van respectievelijk deelsteps en – fietsen. Bedoeling is dat de bedrijven het station dagelijks voorzien voor steps en fietsen om nog meer verplaatsingsopties aan te bieden aan Albert, dat zo verder uitgroeit tot een belangrijke mobiliteitshub voor het zuiden van Brussel.

Ondertussen loopt ook een promotiecampagne bij de toegangen van het station Albert om multimodaliteit (gebruik van verschillende vervoersmodi tijdens de week) en intermodaliteit (gebruik van verschillende vervoersmodi op eenzelfde traject) te promoten.

De mobiliteitshub aan Albert is een proefproject in het kader van MoveBrussels, het initiatief van de MIVB om een app te ontwikkelen die toegang geeft tot een hele waaier aan verplaatsingsmodi. Klik hier voor meer informatie.