Eerste testrit aan nieuwe tramterminus Albert

Publication date
28.04.2023

Eind april vond een eerste testrit plaats in de nieuwe tramterminus van station Albert en op de vernieuwde toegangshelling in de Jupiterlaan. 

 

Voor het eerst heeft een tram de gloednieuwe sporen getest op de toegangshelling in de Jupiterlaan. De tram testte onder meer de wissels in de vernieuwde tunnel en reed tot aan het nieuwe perron (dat nog niet is afgewerkt). Het voertuig reed ook over de pas vernieuwde sporen in de Alexandre Bertrandlaan.

 

De komende weken vinden nog meer testrittten plaats. Die zijn nodig om een hele reeks parameters te controlen, met het oog op de indienststelling van de nieuwe eindhalte. 

 

Verbouwde toegangshelling

In het kader van de belangrijke verbouwingswerken in station Albert, is de toegangshelling in de Jupiterlaan helemaal verbouwd om de tram naar niveau -1 in station Albert te brengen. Op het niveau -2, waar de tram vroeger binnenreed, is ondertussen een keerpunt voor de toekomstige Metro 3 gerealiseerd. 

 

Alles wordt in het werk gesteld om na de zomer opnieuw een tramdienst mogelijk te maken tussen Hoogte 100 en station Albert. Daartoe werd de nieuwe infrastructuur de voorbije maanden reeds uitgerust met nieuwe sporen, bovenleiding,  signalisatiesysteem en elektrische installatie.  

 

Meer info over de testritten vind je in het buurtbewonersbericht dat werd verspreid.