Herneming van de werkzaamheden in alle veiligheid

Publication date
22.04.2020

Om de gezondheid van iedereen te beschermen, zal de bouwsector, net zoals vele andere sectoren, zijn processen aanpassen aan deze uitzonderlijke situatie. Om mee de verspreiding van het Covid 19-virus tegen te gaan, werden onze werven 3 weken stilgelegd. Na zorgvuldige overweging, na advies van onze preventieadviseurs en in nauw overleg met onze aannemers, hebben de werven hun werken opnieuw gestart.

Het hernemen van de werken gaat uiteraard gepaard met de nodige veiligheidsmaatregelen en ondersteunende begeleiding van onze medewerkers en partners: er zijn duidelijke aanbevelingen gegeven over het gebruik van beschermingsmiddelen, het beheer van werfbezoeken en vergaderingen.

Verder bezorgt de aannemer de arbeiders beschermingskits met thermometers, mondmaskers, handschoenen, hydroalcoholische gel, enz. De werkprocedures worden aangepast in het kader van de veiligheid: materiaal en gereedschap ontsmetten, vervoer van medewerkers aangepast aan de social distancing.

Al deze maatregelen zullen worden opgevolgd door de veiligheids- en gezondheidscoördinator, die aanwezig zal zijn bij het hernemen van de werken. Verder wordt er ook een contactpersoon aangeduid voor de arbeiders, worden er affiches opgehangen omtrent de veiligheidsmaatregelen en de nodige opleidingen voorzien.