Nieuwe metrostation Toots Thielemans : infovergaderingen

Publication date
21.06.2018

De MIVB en Brussel Mobiliteit hebben, op 18 en 19 juni, handelaars en buurtbewoners uitgenodigd voor een info-avond, bijgewoond door de Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering belast met Mobiliteit en Openbare Werken, rond het project voor een nieuw metrostation Toots Thielemans.

Dit kadert in het overkoepelend project van het creƫren van een nieuwe metrolijn tussen Albert en Bordet, die het zuiden van Brussel verbindt met Evere en Schaarbeek. Dit project gaat onherroepelijk gepaard met een grootschalige werf aan de Stalingradlaan, Maurice Lemonnierlaan en Zuidlaan.

Tijdens deze vergadering werd het project gepresenteerd en werd er speciale aandacht besteed aan de planning (en fasering) van de werven en de begeleidingsmaatregelen die getroffen worden voor de wijk te ontlasten. U vindt de presentatie beneden aan deze pagina.

Aan het einde van beide avonden, kregen de handelaars en buurtbewoners de kans om toe te treden tot een panel, dat met de betrokken partijen in dialoog kan treden met het oog op een goed beheer van de werf rond het nieuwe station Toots Thielemans. Een eerste werkvergadering van dit panel staat gepland voor eind deze maand.

Click hier om de Powerpoint presentatie van het project te downloaden.

Click hier om de effectenstudie te downloaden.