Premetro 3 dagen onderbroken

Publication date
19.03.2024

Tijdens het verlengde paasweekend eind maart, begin april zijn verschillende interventies gepland op de Noord-Zuidas van de premetro. Tramlijnen 3, 4, 25 en 55 worden onderbroken. Er zijn pendelbussen beschikbaar voor reizigers en er zal personeel aanwezig zijn om informatie te verstrekken.

 

Tussen de haltes Noordstation en Thomas wordt een wissel vernieuwd en tussen de stations Anneessens en Beurs wordt een bijkomende wissel geplaatst. Daarnaast zal een eerste opening gemaakt worden tussen de bestaande tunnel en de nieuwe tunnel onder de Jamarlaan (in de buurt van het Zuidstation). 

 

Vanaf vrijdag 29 maart om 21 uur tot en met maandag 1 april (einde dienst), wordt Tram 3 onderbroken tussen de haltes Masui en Hallepoort. Die laatste wordt ook de eindhalte van tram 4 vanuit Stalle. Trams 25 en 55 worden vanaf Liedts omgeleid naar Masui. De stations Anneessens en Beurs blijven het hele weekend dicht, net als de tramperrons in het Noordstation. De Brouckère en Rogier worden enkel bediend door de metro. In Lemonnier stoppen enkel tramlijnen 51 en 82. Die laatste twee stoppen ook aan het Zuidstation, dat ook bediend blijft door metro en bus.

 

T-bus en trein

 

Het personeel van de MIVB zal aanwezig zijn in de stations Hallepoort, Zuidstation, De Brouckère, Rogier en Noordstation om de reizigers te informeren en te begeleiden tijdens de werken. Aan de noordzijde van het stadscentrum rijdt een vervangende T-bus tussen De Brouckère en Verboekhoven via de reisweg van bus 58, via Rogier, Noordstation en Masui. Aan de zuidkant van de Vijfhoek, kunnen reizigers onder meer overstappen op metrolijnen 2 en 6 (in Hallepoort), bus 48 (Albert of Hallepoort) of bus 52 (Hallepoort). De reizigers met een MIVB-ticket zullen tijdens de hele duur van de werken gratis gebruik kunnen maken van de NMBS-treinen tussen Brussel-Zuid en Brussel-Noord.

 

Hieronder vind je het alternatieve netplan. Meer details over de omleidingen en alternatieven vind je op de website van de MIVB

Media
Afbeelding
Plan coupure pâcques 2024