Start van de werken op het Albertplein

Publication date
17.07.2020

In de laatste twee weken van juli 2020 gaan de werken aan de liften op het Albertplein van start en wordt de tunnel aan de Jupiterlaan aangepast. Vanaf september 2020 wordt er in het station gewerkt en is de toegang op het Albertplein gesloten. De twee andere ingangen blijven open.

Om ieders veiligheid te garanderen en de werken vlot te laten verlopen, worden het verkeer en parkeren anders ingericht op de Jupiterlaan. De winkels en garages blijven bereikbaar (behalve die ter hoogte van Dalle Albert).
De aanpassingen zien eruit als volgt:

  • Tweerichtingsverkeer tussen de Timmermans-straat en de parking van Match met een rotonde ter hoogte van huisnummer 192.
  • Afsluiting van de weg voor automobilisten tussen de Alsembergsesteenweg en de parking van Match (de parking blijft bereikbaar via de omleiding). Voor voetgangers en fietsers garanderen we steeds een veilige doorgang.
  • Parkeren is verboden aan de kant van de even huisnummers.
     

Om de werf aan de Arthur Diderichstraat te installeren worden tijdelijk een aantal parkeerplaatsen en een deel van het voetpad op de hoek met de Ducpétiauxlaan ingenomen.
 
 

Media
Afbeelding
Schéma des implantations travaux

We voorzien een wekelijkse permanentie op de werf voor de omwonenden en de handelaars vanaf midden augustus 2020 op het Albertplein. Hier vindt u het buurtbewonersbericht dat verspreid wordt in de buurt.

Praktische informatie hierover ontvangt u via WhatsApp en via de website www.metro3.be.


Hoe meld ik me aan voor WhatsApp?

Sla het nummer 0471/650 112 op en verstuur “Info ALBERT NL + naam en voornaam” om snel gerichte informatie te ontvangen via WhatsApp.