Brusselaars nog steeds voorstander van Metro 3

Publication date
09.06.2022

De Brusselaars staan nog altijd positief tegenover de komst van Metro 3. Van de 1.023 respondenten uit een recent onderzoek, is 72% voorstander van een nieuwe metrolijn die Evere en Schaarbeek verbindt met Vorst en Sint-Gillis, zijnde het noorden en het zuiden van Brussel. Het resultaat is vergelijkbaar met dat van een eerdere bevraging in 2020.

Media
Afbeelding
Sondage Indiville 2022
Text

Onderzoeksbureau Indiville voerde in mei 2022 een online bevraging uit (met een foutmarge van 3,07%) over de verplaatsingen van de Brusselaars in de hoofdstad. Hun mening werd ook gevraagd over het nut van een nieuwe metrolijn in Brussel.

Met 72% gunstige meningen betekent dit dat bijna driekwart van de respondenten de toekomstige lijn nuttig vindt. Dit percentage stijgt zelfs tot 75% wanneer we inzoomen op de vijf betrokken gemeenten bij het Metro 3-project: Vorst, Sint-Gillis, Brussel-Stad, Schaarbeek en Evere.

Eén project, veel kansen

Naast een meerderheid van gunstige meningen, belicht het onderzoek ook de verschillende kansen van het Metro 3-project.

Zo gelooft 73% van de respondenten dat de metro het meest efficiënte vervoermiddel is om de andere kant van de stad te bereiken. Tussen het noorden en het zuiden van de stad bewegen zal een stuk makkelijker worden met Metro 3. Ook vindt 73% van de Brusselaars de M3 een duurzame investering die het openbaar vervoer nog aantrekkelijker zal maken.

De respondenten benadrukten een aantal kansen wanneer ze het hadden over de aantrekkelijkheid. Zo draagt Metro 3 bij aan:

  • Het verbeteren van het vervoersaanbod in Brussel,
  • Ontlasten van het bovengronds verkeer,
  • De verplaatsingen van de Brusselaars sneller maken,
  • Brussel toegankelijker maken.

Het veldonderzoek bevestigt de resultaten van de bevraging

Tegelijkertijd met de bevraging van Indiville trok het projectteam van Metro 3 de straten van Brussel in. Het doel: in gesprek gaan met de inwoners over hun visie op het project en de neveneffecten ervan. Zowel langs het tracé van de toekomstige Metro 3 als op verschillende plaatsen in Brussel. De verzamelde meningen bevestigen de resultaten en de trends uit de bevraging door Indiville.

Ontdek de indrukken van de Brusselaars in deze vijf video’s.

Media
Media
Media
Media
Media