Stalingrad art

Een andere blik op de Stalingradlaan

02.07.2020

Na maanden in quarantaine en andere bijzondere maatregelen in de strijd tegen COVID-19 krabbelt Brussel beetje bij beetje recht. Overal in de stad duiken zomerse initiatieven op. Dat is ook het geval voor de Stalingradlaan.

De voorbereidende werken voor de bouw van metrostation Toots Thielemans zijn er bijna afgerond. In afwachting van een nieuwe fase van de werkzaamheden in september, kan de buurt deze zomer even op adem komen.

Veel cafés en restaurants kregen de toelating om hun terrassen uit te breiden bij de heropening begin juni. De MIVB liet in samenwerking met Brussels Major Events ook enkele palmbomen aanrukken. Zo versterken we het mediterraanse karakter van deze Brusselse "rambla", gelegen tussen de Grote Markt en het Zuidstation. 

Op een stuk van de middenberm, waar in de nabije toekomst het nieuwe metrostation gebouwd wordt, lieten de partners van Metro 3 bovendien een groot, kleurrijk fresco realiseren door de Brusselse kunstenaar Oli-B. Het werk onthult wat er volgens de kunstenaar verborgen zit onder het oppervlak van de stad. 

Positieve, levendige vormen en kleuren weerspiegelen het universum dat onder de stad leeft. Het kunstwerk geeft een nieuwe kijk op de stedelijke omgeving en stelt een andere manier voor om ons erin te verplaatsen. 

Het unieke, tijdelijke werk draagt de naam “Een andere blik”. Het strekt zich uit over meer dan 360 vierkante meter, tussen de Fonteinstraat en de Frédéric Bassestraat. Het kunstwerk is te bewonderen tot het begin van de volgende fase van de werkzaamheden, vermoedelijk in september. Om kans te maken op een fotoreproductie van het werk, kan je tot en met 15 augustus deelnemen aan onze wedstrijd.


 

 

Wie is Oli-B?

Oli-B is een kunstenaar die in Brussel woont en werkt. Zijn werk maakt gebruik van verschillende gereedschappen en materialen: acryl, spuitverf, digitale en zeefdruktechnieken voor de meest uiteenlopende oppervlakken, zoals doek, papier, hout, muren en zelfs 3D-volumes.

Oli-B nodigt je uit in zijn kleurrijke, positieve en levendige universum, waar vormen, karakters en elementen die uit zijn verbeelding ontstaan intuïtief en spontaan in elkaar overgaan. Een denkbeeldige en originele ruimte, waar beweging en ritme zeer belangrijk zijn. Hij laat de kleuren dansen en opent de deuren naar een wereld waar de betekenis op een andere manier wordt gecreëerd, afhankelijk van ieders lezing en interpretatie. Meer info op zijn website.