Voorbereidende werken heraanleg Stalingradlaan

Publication date
23.01.2023

In het zog van de bouwwerken voor het nieuwe metrostation Toots Thielemans, krijgt de Stalingradlaan een complete heraanleg volgens plannen van de Stad Brussel. Vooraf zijn echter enkele voorbereidende werken nodig.

 

De plannen voor de heraanleg zijn nog niet helemaal klaar. Ze worden nog bijgestuurd op basis van de opmerkingen die werden verzameld tijdens het openbaar onderzoek en op de overlegcommissie van eind november 2022. Maar ondertussen worden de voorbereidende werken wel al aangevat. 

 

In eerste instantie zal het Brussels waterbedrijf VIVAQUA het rioolnet renoveren voor een optimale afvoer van het afvalwater. Deze werken vinden plaats ter hoogte van de voetpaden aan beide kanten van de Stalingradlaan tussen de Rogier van der Weydenstraat en het Rouppeplein.

 

Deze werken starten vanaf 30 januari 2023 en zullen ongeveer tot einde juni 2023 duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. De impact varieert naargelang de vooruitgang van de werf. Meestal gaat het om punctuele ingrepen ter hooget van de voetpaden en/of parkeerplaatsen. In de week van 2 mei zal daarbovenop één van de twee rijstroken afgesloten zijn. Meer weten of vragen? Raadpleeg hier het buurtbewonersbericht met de contactgegevens van VIVAQUA. 

 

Na de werken aan de riolering, zal Sibelga ook nog de ondergrondse elektrische installaties vernieuwen. Buurtbewoners en handelaars krijgen hierover nog meer informatie op een later tijdstip.