Palissade Gare du Nord - Noordstation

Omheining met informatie over project Metro 3 aan het Noordstation

22.10.2020

De werfomheining die aan het Noordstation in de Vooruitgangstraat geplaatst werd, informeert vanaf nu de voorbijgangers en de buurt over de werkzaamheden van het project Metro 3.

Als eerste zichtbare element van de werf, is de omheining bedoeld om de bewoners en voorbijgangers te informeren: de doelstellingen van het project worden uitgelegd, alsook de werkzaamheden aan het Noordstation voor de bouw van het tijdelijke eindstation van de metrolijn tussen Albert en Noordstation. Er wordt ook informatie gegeven over de bouwtechniek en de fases van de werkzaamheden.

Het project Metro 3 wordt ook in zijn geheel voorgesteld met de belangrijkste informatie: de lijn met zijn 18 stations en de partners.

Naast het communicatieve en esthetische aspect, is de voornaamste rol van de omheining het afbakenen en afsluiten van de werfzone om de bescherming van het terrein en de veiligheid van de voorbijgangers te verzekeren. Er wordt een specifieke bewegwijzering voor de voorbijgangers voorzien om hun veiligheid te garanderen en aan te geven waar werfvoertuigen de werf kunnen verlaten

De werf aan het Noordstation valt op met een volledige houten omheining van 3m hoog om de hinder te beperken. Dit soort omheining heeft als voordeel het lawaai te verminderen en een groot deel stof van de werf tegen te houden. Ze is ook bestendig tegen alle weersomstandigheden. De keuze van de omheining werd bovendien geleid door de wens om een milieuvriendelijke oplossing te bieden. Al het hout komt dus uit duurzaam beheerde bossen.   

Deze aanpak draagt bij aan de wil van de partners van project Metro 3 om de hinder maximaal te beperken. Het doel is om, naast een hele reeks andere maatregelen, de buurt te begeleiden tijdens de werkzaamheden en het gebied zo aangenaam mogelijk te maken voor de bewoners.