Bepaal mee het uitzicht van de nieuwe Stalingradlaan

Publication date
22.09.2020

De bouw van het nieuwe metrostation Toots Thielemans biedt de kans om de openbare ruimte in de wijk te verbeteren. Zodra de werkzaamheden voor Metro 3 ondergronds gaan, zullen de wegen, voetpaden enz. immers opnieuw worden aangelegd. 

De plannen voor de heraanleg zullen tot stand komen op een participatieve manier. Voor de Stalingradlaan heeft de Stad Brussel alvast een oproep gelanceerd om een panel van buurtbewoners, handelaars en andere gebruikers van de wijk samen te stellen. 

Het panel heeft als missie om de Stad te begeleiden door adviezen en aanbevelingen te geven en door informatie en ervaringen van het terrein te delen met een gemeenschappelijk doel: het vinden van passende oplossingen voor de wijk voor de heraanleg die kan beginnen in januari 2023.

Het is de bedoeling dat het panel divers is: een evenwichtige samenstelling van verschillende profielen uit de buurt qua geslacht, leeftijd en taal; verschillende soorten handelszaken en bewoners die verschillende types vervoermiddelen gebruiken. Op basis van die parameters en de ingestuurde kandidaturen zal een panel samengesteld worden met zes bewoners, zes handelaars en vier verenigingen uit de buurt. 

Zin om uw ideeën voor de heraanleg te delen met het projectteam ? Of wil u iemand anders nomineren om deel te nemen aan het panel? Klik hier voor meer informatie en voor het inschrijvingsformulier. U kan ook een e-mail sturen naar stalingrad@brucity.be . De inschrijvingen worden afgesloten op 11 oktober 2020.

Ter info, Een gelijkaardige procedure zal later worden opgestart voor de Jamarlaan, met het Brussels Gewest.