Het werfpaneel neemt u mee op reis en informeert u

Publication date
14.02.2022

Het werfpaneel neemt u mee op reis en informeert u

Mooie Belgische bloemenlandschappen sieren nu de panelen van de bouwwerf van Metro 3 in de Aarschotstraat. De keuze werd gemaakt na een inspraakproces met de verenigingen die de sekswerkers vertegenwoordigen. Zij wensten een rustgevend beeld, dat iemand laat wegdromen, en tegelijk ook een ruimtelijk gevoel geeft.

Omdat de werfpanelen dicht bij de gevels staan, was het van essentieel belang te kiezen voor afbeeldingen die de sekswerkers zouden waarderen. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de veiligheid door nachtverlichting en een omheining zonder hoeken. Deze aanpak draagt bij tot de wens van de partners van het Metro 3-project om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het doel is om, naast een hele reeks andere maatregelen, de buurt tijdens de werkzaamheden te begeleiden en deze aangenamer te maken voor de omwonenden.

Media
Afbeelding
palissade aerschot

Informatieve werfpanelen in de Vooruitgangstraat

Als eerste zichtbare element van de werf zijn de werfpanelen aan de Vooruitgangstraat bedoeld om de omwonenden en voorbijgangers te informeren: op de werfpanelen staat uitleg over de doelstellingen van het project, de werken aan het Noordstation en men vindt er ook informatie over de bouwtechniek en de fasen van de werken. De werf is omheind met massieve houten panelen van 3 m hoog om de overlast te beperken: geluiddemping en stofafscherming. Ze zijn ook weerbestendig en anti-graffiti. De werfpanelen zorgen ook voor de bescherming van de site en de veiligheid van voorbijgangers dankzij een duidelijke bewegwijzering.
Media
Afbeelding
palissades_progres