Vuilniszakken

Nieuwe ophaalpunten voor vuilniszakken aan Toots Thielemans

12.11.2020

De werf voor de bouw van metrostation Toots Thielemans heeft een impact op de vuilnisophaling. Voor buurtbewoners en handelaars zijn ophaalpunten voor vuilniszakken ingericht.  

De nieuwe ophaalpunten zijn bedoeld voor buurtbewoners bij wie de vuilniswagens niet meer voor de deur kunnen passeren, maar ook handelaars kunnen er terecht.

De precieze locatie van de nieuwe ophaalpunten kan u aflezen op de kaarten hieronder - zie de vuilbaklogo's. Vanaf 18 januari 2021 is de passage door de werfzone die toegang geeft tot het ophaalpunt ter hoogte van de Jamarlaan nummer 21 om veiligheidsredenen niet langer toegankelijk tijdens de werkuren. De passage blijft wel open voor de toegang tot het ophaalpunt van 17 tot 7 uur. Op de Lemonnierlaan werd dan weer een extra ophaalpunt gecreëerd, ter hoogte van de Fonteinstraat.

Aan de ophaalkalender verandert niets. Gelieve de ophaalpunten enkel te gebruiken op dagen dat het vuilnis effectief wordt opgehaald. Rondslingerende zakken kunnen immers ongedierte of sluikstorters aantrekken. Een taskforce Netheid met de MIVB, de aannemer en de verschillende netheidsdiensten, zoekt ondertussen naar manieren om sluikstorten tegen te gaan, zoals het afsluiten van  de ophaalpunten en het installeren van camera's.