Voorbereidingswerken Toots Thielemans in laatste rechte lijn

Publication date
10.03.2020

Begin juni 2020 wordt de werf voor de bouw van het nieuwe metrostation Toots Thielemans geïnstalleerd. Ondertussen komen de voorbereidende werkzaamheden, ongeveer een jaar na de start, in de laatste rechte lijn.

Sinds verschillende maanden zijn de verschillende nutsbedrijven al aan de slag in uw wijk om de ondergrondse netwerken voor gas, elektriciteit, water, riolering en
telecommunicatie te verplaatsen en te vernieuwen. Die werken lopen op hun einde in de Jamarlaan en zijn nog bezig in de zones Lemonnier en Stalingrad, waar nog een nieuwe rioolcollector wordt geplaatst.

Ondertussen zijn nog enkele andere interventies gepland ter voorbereiding van de metrowerf, zoals aanpassingen aan het straatmeubilair  en het weghalen van bomen die zich in de toekomstige werfzone bevinden. Dit laatste gebeurt in de loop van de maand maart, voor het begin van de lente om geen schade te berokkenen aan vogels in het broedseizoen. Na de werkzaamheden zullen opnieuw bomen geplant worden. De herinrichting van de openbare ruimte zal gebeuren in samenwerking met de wegbeheerder en in overleg met
buurtbewoners en handelaars.

Hier vindt u het buurtbewonersbericht dat is verspreid op 7 maart 2020. Meer uitleg is ook te vinden in de presentatie die gegeven werd bij de laatste vergadering van het panel Toots Thielemans op 19 februari 2020.

Nog een vraag? Contacteer onze Ombudsman via ombudsmanM3@mivb.brussels of telefonisch op 0490 52 38 98.