Noordstation: netwerken van water, gas, elektriciteit

Publication date
05.07.2019

De toekomstige metroverbinding aan het Noordstation krijgt een eerste aanzet met de start van de werken van de concessiehouders op 10/07: punctuele werkzaamheden voor het verplaatsen van water-, gas- en elektrische leidingen in functie van de bouwwerken voor het uitbreidingsproject van de toekomstige metrolijn M3. 

De toegang tot handelszaken en woningen wordt altijd gegarandeerd door loopbruggen. De verantwoordelijken van de werken verbinden zich ertoe de overlast zoveel mogelijk te beperken.

 

WANNEER?

Vanaf 10 juli 2019 > januari 2020

WAAR?

In de wegenis van de: Aerschotstraat - d’Hoogvorststraat - Brabantstraat oneven kant

WAT?

Punctuele werkzaamheden voor het verplaatsen van water-, gas- en elektrische leidingen in functie van de bouwwerken voor het uitbreidingsproject van de toekomstige metrolijn M3. 
De toegang tot handelszaken en woningen wordt altijd gegarandeerd door loopbruggen. De verantwoordelijken van de werken verbinden zich ertoe de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Media
Afbeelding
Travaux Gare du Nord
Credits
© Beliris
Text

Fase 1

Vervanging van waterleidingen, werkzaamheden aan het kruispunt Aarschot-d’Hoogvorst
> Omleiding via de Brabantstraat

 

Fase 2

Plaatsing van waterleidingen in de d’Hoogvorststraat
> De werfzone zal zich doorheen in de straat verplaatsen, die aan beide zijden van de bouwplaats in een doodlopende straat zal worden geplaatst

 

Fase 3

Bezoekkamer aan de d’Hoogvorststraat
> Het einde van de d’Hoogvorststraat wordt afgesloten, de straat is geblokkeerd en wordt tijdens de werken als doodlopende straat ingericht

 

Fase 4

Aanleg van waterleidingen in de Brabantstraat
> In de Brabantstraat geldt tijdelijk éénrichtingsverkeer richting Kwatrechtstraat voor lokaal verkeer. Een lokale omleiding via de Rogierstraat wordt voorzien naar het andere deel van de Brabantstraat. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding via de Kruidtuinlaan, Ginestestraat en het Sint-Lazarusplein ingericht.

 

Fase 5

Inname van een deel van het kruispunt Brabantstraat-Rogierstraat
Omleiding voor het verkeer via Kwatrechtstraat, Vooruitgangstraat, Koninginnelaan richting  Brabantstraat (gedeelte zijde Liedtsplein). Omleiding via Paleizenstraat en Dupontstraat in de richting van het gedeelte van de Brabant aan Kwatrecht-zijde

En nadien?

Andere concessiehouders werken zullen binnen dezelfde zone plaats vinden tot het einde van het jaar. Meer info in het volgende bewonersbericht en  op www.metro3.be.