Stalingrad Village opent feestelijk de deuren

Publication date
04.09.2020

Op dinsdag 2 september 2020 vond de inwijding plaats van Stalingrad Village, een tijdelijk winkelcomplex met zeven handelaars van het Zuidpaleis. Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close, de schepen van handel, Fabian Maingain en CEO van de MIVB, Brieuc de Meeûs waren aanwezig om de festiviteiten te lanceren. 

De eregasten kregen een rondleiding van de kleurrijke containers en werden hartelijk ontvangen door de handelaars met een hapje en een drankje. Aansluitend konden buurtbewoners de Stalingrad Village komen ontdekken en genieten van activiteiten zoals acrobatie, fanfares en andere animaties.

Het kleine winkelcentrum bevindt zich op de middenberm van de Stalingradlaan en huist zeven handelaars uit het Zuidpaleis die moesten verhuizen voor de werken van Metro 3. Een nieuwe verbindingstunnel tussen het nieuwe station Toots Thielemans en de bestaande tunnel onder de Lemonnierlaan zal immers dwars onder het Zuidpaleis lopen. 

De Stalingrad Village maakt deel uit van de begeleidende maatregelen van het Toots Thielemans-Pact. Dat is een overeenkomst tussen de MIVB, het Brussels Gewest, HUB Brussels en de betrokken gemeenten. Bedoeling is de wijk ook tijdens de metrowerken te laten leven en de economische dynamiek te ondersteunen.  

Vanaf 7 september beginnen belangrijke aanpassingswerken aan verschillende wegen en voet- en fietspaden in de buurt. Deze voorbereidende fase van de wegenwerken duurt ongeveer zes weken en moet ervoor zorgen dat iedereen zich ook tijdens de werkzaamheden aan het nieuwe metrostation veilig kan verplaatsen. De eigenlijke bouw van het nieuwe station begint op 19 oktober 2020.
 

Media
Afbeelding
Muzikanten op de opening van de Stalingrad Village