Betere frequentie in de daluren op lijnen 3, 4 en 55

Publication date
03.03.2023

Vanaf 6 maart 2023 verhoogt de MIVB de frequentie buiten de spits op verschillende bus- en tramlijnen. Dit geldt onder meer voor de lijnen op de as van de toekomstige Metro 3.

De MIVB versterkt de frequenties tijdens de daluren. Ze vermindert zo almaar meer het verschil met de wachttijden tijdens de spitsuren en verbetert tegelijk de aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer. Vanaf 6 maart 2023 verhoogt de MIVB frequenties ’s ochtends op vijf tramlijnen, verbetert ze de aansluitingen tussen de tramlijnen 3 en 7 aan Churchill en trekt ze de frequenties op verschillende buslijnen gelijk.

Hogere frequenties op 5 tramlijnen

Van maandag tot en met vrijdag krijgen de lijnen 3, 4, 7 en 25 vanaf het begin van de dienst een hogere frequentie, zowel tijdens school- als vakantieperiodes. Op de as van Metro 3 gaat het om de volgende verbeteringen:

 

  • 1 rit om de 6 minuten op de lijnen 3 en 4 tussen Vanderkindere en het Noordstation op weekdagen en om de 7,5 minuten in het weekend. ;
  • 1 tram om de 12 minuten op de lijnen 3 en 4 tijdens de week en om de 15 minuten in het weekend.
  • Ook de frequentie van lijn 55 verbetert. Vanaf 6 uur 's ochtends rijdt er op weekdagen elke 10 minuten een tram en elke 12 minuten in het weekend en tijdens schoolvakanties.
  • ‘s Avonds, tussen 20.30 en 22 uur, rijden de lijnen 7 en 25 aan een frequentie van 6 minuten op het gemeenschappelijke stuk en 12 minuten op de vertakkingen. Deze maatregel vermindert niet alleen de wachttijden, maar optimaliseert ook de aansluiting tussen de tramlijnen 3 en 7 in Churchill aan het einde van de dag, voor meer comfort van de vele reizigers die langs deze rotonde passeren.