Albert chantier quai métro

Schrijf je in voor een werfbezoek in station Albert

31.08.2021

Na een virtueel werfbezoek in het voorjaar, is het op zondag 19 september mogelijk de werfzone in het station Albert met eigen voeten te betreden.

Station Albert ondergaat momenteel ingrijpende werkzaamheden. Het wordt niet alleen de zuidelijke eindhalte van Metro 3, maar zal verder uitgroeien tot een belangrijk multimodaal knooppunt voor het zuiden van Brussel.

Kom op zondag 19 september een kijkje nemen achter de schermen en ontdek hoe we het station Albert mooier en gebruiksvriendelijker maken, met speciale aandacht voor kunst in het station.

Wat is er concreet te zien? We leggen een nieuwe eindhalte aan voor tram 51 en tram 4, we passen de perrons aan voor de komst van de metro, we installeren 5 liften en bouwen een beveiligde fietsparking.

Klinkt eenvoudiger dan het is, want ondertussen blijft het station in gebruik. Kom er alles over te weten tijdens een werfbezoek en vuur je vragen af op onze specialisten.

Het bezoek is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link. De opendeurdag valt samen met de autoloze zondag in het Brussels Gewest. Station Albert is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer met de tramlijnen 3, 4 en 51, alsook met de de buslijnen 37, 48 (nieuwe reisweg vanaf 1/9), 54 en 70.