Chantier

Onderbreking van de premetro tijdens de Herfstvakantie

25.10.2021

Op enkele plaatsen tussen het Zuidstation en het station Albert zijn de sporen aan vernieuwing toe. Door deze werkzaamheden worden tram 3, 4 en 51 onderbroken. Om de hinder te beperken gebeuren de werkzaamheden tijdens de Herfstvakantie.

De werken hebben impact op de uitbating van de tramlijnen 3, 4 en 51. Van zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november 2021 zullen geen trams rijden tussen het Zuidstation en Churchill. In de plaats rijdt een vervangende T-bus tussen beide haltes, en worden de buslijnen 37 en 70 verlegd.

Concreet zal tram 3 enkel rijden tussen Esplanade en het Zuidstation. Daar kunnen reizigers overstappen op de T-bus richting Churchill. Trams 4 en 51 rijden vanaf respectievelijk Stalle en Van Haelen tot Vanderkindere. Daar kunnen reizigers overstappen op de T-bus richting Zuidstation.

De T-bus rijdt via de reisweg van buslijn 48 tussen Zuidstation en Albert, en via de reisweg van tram 3 tussen Albert en Churchill. Er is aansluiting met trams 4 en 51 aan de halte Vanderkindere.

De haltes Hallepoort, Sint-Gillisvoorplein en Horta worden niet bediend door de T-bus, maar wel door bus 37 en 70, die verlengd worden vanaf Albert tot Hallepoort. Bus 70 zal voor de gelegenheid ook na 20 uur en op zondag de hele dag worden bediend.  ’s Avonds, op zaterdag en zondag rijdt ze enkel tussen Hallepoort en Helden.

Om vanaf het station Horta naar het Zuidstation te gaan, kunnen reizigers de bovengrondse tram 81 nemen aan halte Bareel. Vanaf Sint-Gillisvoorplein is het niet ver stappen tot station Hallepoort, waar reizigers gebruik kunnen maken van de metrolijnen 2 en 6.

Meer details over de reisweg van de T-bus en de verlengde reisweg van bussen 37 en 70 kan u terecht op de website van de MIVB.