Bacs à plantes Lemonnier

Een nieuwe kleur voor de plantenbakken aan Lemonnier

24.06.2021

Tussen het station Lemonnier en het station Anneessens, en in de schaduw van onze werf voor het nieuwe station Toots Thielemans, heeft de Stad Brussel geïnvesteerd in de verfraaiing van de plantenbakken op de Lemonnierlaan. 

Aangezien de (pre)metro onder de laan doorloopt, is er weinig ruimte voor beplanting in de grond, vandaar dat er destijds bloembakken zijn geplaatst. Omdat ze van beton zijn en dus niet erg esthetisch zijn, heeft de schepen van Groene Ruimten en Openbare Netheid, Zoubida Jellab, vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven voor kunstenaars die deze plantenbakken een nieuwe look wilden geven. Anthéa Missy sleepte de opdracht in de wacht en leverde een prachtig werk af dat plaatsvond tijdens de winter van de lockdown 2020-2021.

Op dinsdag 15 juni werd het werk van Anthéa Missy ingehuldigd. De inwoners en handelaars werden uitgenodigd. De kunstenares was ook aanwezig, evenals de schepen Zoubida Jellab en Philippe Close, de burgemeester van de stad Brussel.

Deze straatartieste wilde de openbare ruimte vervrouwelijken door een palet van pastel- en zonnige kleuren te gebruiken om licht en een gevoel van veiligheid te brengen op deze belangrijke verkeersas.