Werken liggen stil tijdens kerstvakantie

Publication date
18.12.2019

Een adempauze voor buurtbewoners en handelaars

In sommige wijken zijn al enkele maanden werkzaamheden aan de gang met het oog op de komst van Metro 3. De ondergrondse netwerken voor gas, elektriciteit, water, riolering en telecommunicatie worden er verplaatst en vernieuwd.

 

Tijdens de eindejaarsperiode geldt een moratorium en worden de werken opgeschort. De verschillende aannemers kregen het bevel om alle open sleuven dicht te maken, zoveel mogelijk werfmateriaal te evacueren en alle werkzones schoon te maken tegen 20 december 2019.

 

Buurtbewoners en handelaars zullen tot en met zondag 5 januari 2020 kunnen genieten van een stillere omgeving, een betere bereikbaarheid en meer propere straten. Vanaf 6 januari nemen alle betrokken partijen opnieuw de nodige maatregelen om de impact op de omgeving te beperken.

 

Op enkele plaatsen blijft de werf wel zichtbaar. In sommige gevallen is het immers niet aangewezen om een sleuf dicht te doen of materiaal weg te halen. In de perimeter van het nieuwe station Toots Thielemans bijvoorbeeld blijft de opslagzone op de Jamarlaan (langs de tunneltoegang) liggen. Enkele sleuven in de Stalingradlaan blijven ook open. Dat betekent ook dat de geldende omleiding (eenrichtingsverkeer richting binnenstad) van kracht blijft.

 

De arbeiders gaan opnieuw aan de slag vanaf maandag 6 januari 2020.