Brussel is een stad in beweging

Publication date
02.06.2017

Met de metrolijn 3 zal een nieuwe as met 18 stations 10,3 km bestrijken en de stad van noord naar zuid doorkruisen. In 20 minuten zal men via het stadscentrum van Evere naar Vorst kunnen gaan. Een kleine revolutie waarop veel gebruikers aan het wachten zijn.

De toekomstige lijn 3 bestaat al gedeeltelijk sinds 1993 met trams die als "premetro" tussen het Noordstation en het Albertplein in Vorst rijden. Het project beoogt de lijn te verlengen naar het noorden van de regio, met de aanleg van een nieuw stuk dat het Noordstation verbindt met het station Bordet, in Evere. Ondertussen zal het bestaande stuk omgevormd zijn tot metro tussen het Noordstation en het Albertplein.


MOBILITEIT IN DE HUIDIGE TIJDSGEEST

Dankzij de aanleg van de toekomstige metrolijn tussen Bordet en Albert zal de MIVB de groeiende reizigersstroom kunnen opvangen, in een regio waar de bevolking jaar na jaar toeneemt. Het is het hele mobiliteitsgebeuren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat in een moderner dynamisch jasje gestoken wordt, in een tijd dat kwaliteit van de verplaatsingen steeds crucialer wordt voor de grote steden.


MODERNE EN TOEGANGELIJKE STATIONS

Dit project mikt ook op gebruikersvriendelijke stations en openbare ruimtes die beantwoorden aan de verwachtingen van de burgers, in een participatief kader voor wat de bovengrondse inrichtingen betreft.