Planning werkzaamheden Lemonnierlaan

Publication date
29.01.2020

Voor de bouw van het metrostation Toots Thielemans kan beginnen, zijn voorbereidende werkzaamheden nodig op de Lemonnierlaan. Het gaat voornamelijk om het vernieuwen en verplaatsen van de ondergrondse netwerken voor gas, elektriciteit, water en telecommunicatie.

De werkzaamheden gebeuren in fasen:

  • Vanaf maandag 13 januari tot midden februari 2020 op het voetpad tussen de huisnummers174 en 218. Het bericht dat verspreid is bij de bewoners kan u hier raadplegen.
  • Van 27 januari tot en met 31 januari 2020 dwars over de Lemonnierlaan ter hoogte van de nummers 200 en 227 (met behoud van het verkeer in beide richtingen).
  • 3 februari tot eind februari: voetpad van de Lemonnierlaan tussen de huisnummers 167 en 225;
  • Half februari tot eind februari: voetpad van de Zuidlaan tussen huisnummer 56 en de toegang van premetrostation Lemonnier;
  • Half februari tot begin maart: voetpad van de Lemonnierlaan, tussen de toegang van premetrostation Lemonnier en huisnummer 225.
    Bekijk hier het bewonersbericht dat verspreid is naar aanleiding van de fases in februari 2020.


Na de uitvoering van de werken moet elke meter warden aangesloten op de nieuwe installaties. Die aftakkingen zullen warden uitgevoerd in de loop van maart 2020 en vergen enkel geïsoleerde openingen. Die operatie (opening, aftakking, afsluiting) gebeurt in een dag. en na voorafgaande afspraak.

Toegankelijkheid

De openbare weg en de handelszaken blijven de hele duur van de werken toegankelijk. De voetpaden zullen worden verplaatst, maar de toegang voor fietsers en voetgangers blijft gegarandeerd over de hele lengte van de werken. Het verkeersplan en de uurroosters voor leveringen die op dit moment gelden, blijven ongewijzigd. De vrachtwagens voor levering zullen op een afstand van de werfzone moeten stoppen (max. 15 meter).

Contact

Met bijkomende vragen kan u steeds terecht bij de Ombudsman van Metro 3 via e-mail OmbudsmanM3@mivb.brussels of telefoon 0490/52.38.98.
De werfinfo ontvangen via WhatsApp? Ontdek hier hoe u zich kan inschrijven.